Nieuwsbrief

Wil je regelmatig nieuws en de ontwikkelingen over Westwaard in je e-mailbox ontvangen?
Meld je dan aan voor de digitale nieuwsbrief via het aanmeldformulier.

Grondruil Westwaard tussen Casade en gemeente Loon op Zand

Nieuwe tweekappers en huurwoningen aan de rand van Kaatsheuvel

Wooncorporatie Casade en gemeente Loon op Zand stemden in om grond te ruilen in het nieuwbouwplan Westwaard in Kaatsheuvel. De gemeente ruilt grond binnen Westwaard met grond aan de Sweensstraat. In de straat staan acht huurwoningen van Casade. Deze maken plaats voor nieuwe tweekappers. In Westwaard bouwt Casade negentien nieuwe huurwoningen.Het college stelde 17 september het plan vast voor de verdeling van de kavels. 

Door de ruil kan Casade op relatief korte termijn de ontwikkeling van negentien eengezinswoningen starten. Tegelijkertijd kan de gemeente de entree van Westwaard zó invullen, dat deze past bij de stijl van de nieuwbouwwijk.

Entree Westwaard beeldbepalend

De stedenbouwkundige gedachte achter Westwaard is om een landelijk–dorpse wijk te maken. Dit betekent ruimtelijk, open en met veel groen. De entree van Westwaard ligt aan de Sweensstraat. De gemeente wil de entree van het project bij de Sweensstraat zo ruim en groen mogelijk opzetten. Een invulling met nieuwe tweekappers past bij het beeld van Westwaard.

Woningen vervangen door Nul-Op-de-Meter woningen

Op de plek waar de gemeente nieuwe tweekappers bouwt, staan nu nog acht woningen van Casade. Deze woningen zijn verouderd en aan vervanging toe. De wooncorporatie wil daarom nieuwe woningen bouwen en doet dat op de grond in Westwaard. In 2015 sloopte Casade er al twee woningen om plaats te maken voor de nieuwe entree naar Westwaard. Er komen negentien betaalbare Nul-Op-de-Meter woningen. Deze duurzame woningen wekken zelf energie op.

Bewoners zijn geïnformeerd

Casade heeft ondertussen de bewoners van de acht woningen persoonlijk verteld dat hun huis gesloopt wordt. Deze huurders krijgen een jaar de tijd om een andere woning te vinden. Zij worden hierbij door de corporatie zorgvuldig begeleid en ondersteund. Zo krijgen de bewoners een verhuisvergoeding en voorrang op een andere woning van Casade.

Foto: Henri Boer Fotografie