Nieuwsbrief

Wil je regelmatig nieuws en de ontwikkelingen over Westwaard in je e-mailbox ontvangen?
Meld je dan aan voor de digitale nieuwsbrief via het aanmeldformulier.

BPD eerste projectontwikkelaar Westwaard

Gebiedsontwikkelaar BPD uit Eindhoven is de winnaar van de ontwikkelcompetitie voor 25 nieuwbouwwoningen in de wijk Westwaard in Kaatsheuvel. De samenwerking is op symbolische wijze bezegeld met de aanleg van een bijenlint op het terrein. Een bijenlint trekt bijen aan en draagt zo bij aan de mooie flora en fauna in deze toekomstige, groene wijk. Dit sluit goed aan bij het duurzame streven van gemeente en BPD. Wethouder Gerard Bruijniks: “Kenmerken van de wijk Westwaard zijn de diversiteit, het groene karakter, de ruimte én de duurzaamheid. Het is een prachtig en uniek plan voor Kaatsheuvel en daar zijn we trots op!”

Wedstrijd

In oktober 2017 nodigde de gemeente Loon op Zand 15 ontwikkelaars uit om hun eerste visie te geven op een woonveld in Westwaard. Op basis van deze visie koos de gemeente drie ontwikkelaars uit die hun ideeën verder uitwerkten tot een definitief plan. Het plan is gegund aan BPD als één van de drie overgebleven partijen. 

Type woningen

Nieuwbouwproject Westwaard krijgt een landelijk, dorpse sfeer en -uitstraling. BPD vertaalde dit in boerderij- en schuurachtige architectuurstijl. In het ontwerp zijn directe verwijzingen gemaakt naar landelijkheid in vorm en materiaal. Wat de woningen extra bijzonder maakt is de toepassing van het casco bouwsysteem van strotec; geprefabriceerde stropanelen waarmee een zeef hoge isolatiewaarde wordt behaald. 

Duurzaam bouwen

Carl Smeets – directeur: “In de visie van BPD gaat duurzaamheid verder dan alleen een energiezuinige woning. Duurzaamheid staat voor het ontwikkelen van gebouwen en buurten waarin mensen willen wonen, werken en recreëren. De woningen van BPD gaan daarom niet alleen uit van energiebesparing. De aannemer bouwt circulair met toepassing van biobased materialen, die bovendien een zeer hoge isolatiewaarde hebben. Zonder gasaansluiting en met eigen mogelijkheden om energie op te wekken worden de woningen standaard energieneutraal.”

Verkoop

Samen met Bouwbedrijf Wagemakers, HSB ‘Strotec’, Architectenbureau EnEn en Hoesbergen concept en ontwerp gaat BPD aan de slag. De verkoop start nog dit jaar en de woningen worden naar verwachting begin 2019 gebouwd. Belangstellenden kunnen zich via een bericht aan verkoop.zuid@bpd.nl  aanmelden en zullen vervolgens over de voortgang geïnformeerd worden. 

Over BPD

BPD, Bouwfonds Property Development, is een Europese gebiedsontwikkelaar. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam van Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van ruim 340.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen Europeanen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. BPD telt 25 regiokantoren in Europa en is marktleider in Nederland en Duitsland. In Frankrijk staat BPD in de top 10, onder de naam BPD Marignan. BPD is onderdeel van Rabobank. Voor meer informatie: www.bpd.nl  

Foto Henri Boer Fotografie: Carl Smeets (directeur BPD), Rick Dusée (projectleider gemeente), Gerard Bruijniks (wethouder) en Frans van den Boomen (ontwikkelingsmanager BPD)