Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbrief

Wil je regelmatig nieuws en de ontwikkelingen over Westwaard in je e-mailbox ontvangen?
Meld je dan aan voor de digitale nieuwsbrief via het aanmeldformulier

Start bouw woningen BPD

De bouw van 25 duurzame woningen van projectontwikkelaar BPD is gestart. Dit hoogtepunt vierden we met Frans van den Boomen, ontwikkelingsmanager bij BPD. Wethouder Gerard Bruijniks onthulde woensdagmiddag een insectenhotel: “ Het insectenhotel is een toepasselijk geschenk, want in maart 2018 zaaide ik samen met de directie van projectontwikkelaar BPD het bijenlint voor de toekomstige (natuurlijke) bewoners. Nu start de bouw van de duurzame woningen en kunnen de insecten alvast hun nieuwe ‘woning’ betrekken”. 

Projectontwikkelaar BPD schonk dit hotel om de natuurlijke bewoners een nieuwe leefomgeving te bieden. “Met dit insectenhotel laten we zien dat we niet alleen oog hebben voor de leefomgeving van de mens maar ook die van de natuur. Dit hotel past mooi in deze duurzame wijk.” aldus Frans van den Boomen, ontwikkelingsmanager bij BPD.

Circulair bouwen

De 25 woningen zijn erg innovatief. De duurzame woningen zijn niet alleen energieneutraal, maar ook circulair. Een groot deel van de constructie van de woningen bestaat uit bio-based natuurlijke bouwmaterialen, zoals Strotec wanden. Dit zijn geprefabriceerde stropanelen met grotendeels afgewerkte leemstuc binnenwanden die zorgen voor een extra goed geïsoleerde woning en een gezond binnenklimaat. 

De woningen krijgen een boerderij-achtige uitstraling. Door het gebruik van verschillende materialen zoals hout, metselwerk of riet zien de woningen er allemaal anders uit. De woningen zijn toekomstig bestendig doordat ze twee keer volgens de norm geïsoleerd zijn. Verder is de isolatiewaarde (RC-waarde) van vloeren en gevels ook twee keer de norm en wordt er een CO2 gestuurd ventilatiesysteem met warmteterugwinning toegepast. In de 1e fase van Westwaard komen circa 220 woningen. Kijk voor meer informatie op: <LINK www.nieuwbouw-westwaard.nl>www.nieuwbouw-westwaard.nl</link&gt;