Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbrief

Wil je regelmatig nieuws en de ontwikkelingen over Westwaard in je e-mailbox ontvangen?
Meld je dan aan voor de digitale nieuwsbrief via het aanmeldformulier

Bezichtiging nul-op-de-meterwoningen

Wethouder Gerard Bruijniks bezichtigde op donderdag 25 juni de vier opgeleverde nul-op-de meterwoningen in Westwaard. Hij werd rondgeleid door Herman Boer en Victor Welberts, twee medewerkers van projectontwikkelaar Van Wijnen.

Innovatief woonconcept

Van Wijnen realiseerde vier nul-op-de meter woningen aan de Geelgors op basis van het innovatieve woonconcept (Fijn Wonen - <LINK www.fijnwonen.nl/>www.fijnwonen.nl</link> ). De woningen zijn zeer energiezuinig en gasloos. “Doordat we de productiemethode zelf beheren leveren we kwaliteit tegen een scherpe prijs”, aldus Herman Boer. “In de fabriek zijn onder andere de casco’s en de sanitaire ruimtes geprefabriceerd. Daardoor is bouwtijd mogelijk van circa 1,5 maand vanaf het moment dat de begane grondvloer gereed is”.

Installatie

De woningen worden verwarmd door een lucht - water warmtepomp. In de hal naast de meterkast is nog een smalle kast waar de warmtepomp en het ventilatiesysteem met warmte terugwinning (wtw unit) zijn opgesteld. Victor Welberts: “op zolder staan dus geen installaties, dat bespaart ruimte. Er hangt alleen nog een omvormer voor de zonnepanelen.”

Trots

Gerard Bruijniks is trots op het resultaat; “dit concept biedt de mogelijkheid om in een energiezuinig, geschakeld huis te wonen in een mooie, landelijke omgeving”.

Interview bewoner

“De ruimte en de vrijheid die mijn nieuwe woning biedt, vind ik fijn. Ik heb straks een eigen oprit waar mijn camper op kan staan. Ook kan ik gemakkelijk gaan hardlopen in Natuurpark De Loonse en Drunense Duinen." Lees meer over de woonervaring in het<LINK www.fijn.com/Over/Nieuws-en-blogs/Bewoner-Kaatsheuvel&gt; interview met Corné</link> op de website van <LINK www.fijn.com/Over/Nieuws-en-blogs/Bewoner-Kaatsheuvel>fijnwonen.nl</link&gt;