Interview Stephan & Els Mulders

 

Kavelpaspoort

  • Kavel 2: koopovereenkomst 17 maart 2017
  • Oppervlakte: 489 m²
  • Helmbloem 21: officieel bewoond vanaf 18 december 2017
  • Type woning: notariswoning, tijdelijk een woonunit
  • Verwachte opleverdatum: december 2018

Eerste bewoners Westwaard

Sinds maandag 18 december is de Westwaard officieel bewoond. Op kavel 2, Helmbloem 21,  is een woonunit in de toekomstige achtertuin van Stephan en Els Mulders geplaatst. De overdracht van hun voormalige koopwoning was begin december. Stephan, eigenaar van een timmerbedrijf, beheert zelf de bouw van hun notariswoning. Zodoende kozen ze voor de meest praktische oplossing: een woonunit op het kavel. “We verliezen zo ook geen tijd met op en neer rijden naar de bouwplaats en ik kan alles goed in de gaten houden”, aldus Stephan.

Lot uit de loterij
De wens om zelf te bouwen was altijd wel aanwezig. Toen het echtpaar in de Duinkoerier het bericht las over de bouwgrond in de Westwaard was de inschrijving voor een kavel snel rond. Ze vielen voor de ligging, rust en ruimte van deze woonwijk. Tevens was de bouwgrond redelijk betaalbaar. Na de inschrijving volgde de loting bij de notaris. “Er was veel belangstelling voor kavel 2, het is dus echt een lot uit de loterij voor ons.”

Van kavel naar woning
“Het ontwerpproces was erg dynamisch, we moesten nog wel wat aanpassen aan het oorspronkelijk ontwerp. De architect begeleidde ons goed naar het definitieve ontwerp.” De levensbestendige notariswoning heeft beneden alle voorzieningen, waardoor Stephan en Els tot en met hun oude dag in het huis kunnen blijven wonen. Op de bovenverdieping is geen badkamer, maar de aansluitingen daarvoor worden wel aangelegd. Bij een eventuele verkoop is het huis zo ook geschikt voor andere doelgroepen.

Duurzaam
Stephan en Els hielden bij het ontwerpproces ook rekening met allerlei duurzame investeringen. Het dak leggen ze vol met zonnepanelen, er komt een luchtwarmtepompinstallatie en voor de bijwarmte schaffen ze infraroodpanelen aan. “Je hebt tegenwoordig zulke mooie oplossingen voor die panelen, ze zijn zelfs beschikbaar in de badkamerspiegel of een schilderij, vertelt Els. Ze kozen bewust om geen gas aan te leggen. Koken op inductie zijn ze al gewend en in plaats van een gashaard plaatsen ze een echte open haard.

Kerst
Tijdens het interview worden de laatste werkzaamheden verricht om in de unit te kunnen wonen. Zodoende is het nog best fris binnen. “Sommige mensen verklaren ons voor gek, dat we rond de feestdagen en met deze kou de woonunit betrekken, maar het kan alleen maar beter worden. Het voorjaar komt eraan, en als het zomer is, kan ik me waarschijnlijk al met de inrichting bezighouden. Wie weet zitten we met kerst 2018 al in onze nieuwbouwwoning”, zegt Els.