Interview Robert de Groot

 

Kavelpaspoort

  • Kavel 25
  • Koopovereenkomst getekend op: maart 2017 koopovereenkomst getekend en in december 2017 is de grond gepasseerd bij de notaris
  • Oppervlakte: circa 435 m²
  • Straatnaam en huisnummer: Winterakoniet 1A
  • Type woning: huis met zadeldak
  • Verwachte opleverdatum: januari 2019

Keuze voor Westwaard

Eigenlijk had hij geen concrete plannen om een huis te kopen. Maar zijn belangstelling voor het nieuwbouwproject Westwaard werd gewekt toen Robert de Groot in de krant een bericht las over de nieuwbouwwijk en het inrichtingsplan van de kavels zag. De plannen spraken hem aan omdat Westwaard een landelijke ligging heeft en niet zo groot qua opzet is zoals bijvoorbeeld bij Landgoed Driessen.

Loting

Nadat Robert de informatie op de website over Westwaard had doorgenomen, koos hij voor kavel 25. “Het kavel ligt mooi aan de rand van de wijk op het zuiden en de afmetingen van het kavel voldoen aan mijn wensen. Voor het kavel waren wel meer geïnteresseerden, ik was in eerste instantie tweede in de loting, maar de eerste gegadigde trok zich terug.”

Voorbereiding

Voordat Robert zich inschreef voor kavel 25 ging er nog een proces van een aantal weken aan vooraf. Om zeker te weten dat de wijk bij je past, adviseert hij om goed het beeldregieplan door te nemen. Op basis van het beeldregieplan had hij al een indicatief ontwerp in gedachten. “Dat heb ik vervolgens zo snel mogelijk met de gemeente, bouwtekenaar/architect en enige tijd later met potentiële aannemers besproken. Zo kreeg ik een reëel beeld van de mogelijkheden, bouwplannen en dat heb ik verder uitgewerkt met mijn bouwtekenaar. Op basis hiervan kon ik een weloverwogen besluit nemen om tot aankoop over te gaan.”

Type woning

De woning van Robert is een huis met een zadeldak. Dit is de meest voorkomende constructie. Het heeft twee schuine zijden die samenkomen in de nok. Het huis staat met het dak op het zuiden. Op het zuidelijk dak komen 25 in het dak geïntegreerde zonnepalen. Het huis kent een hoge isolatiewaarde.

Contact met buurtgenoten

Ondanks dat het nog een paar maanden duurt voordat Robert in zijn nieuwbouwwoning woont, heeft hij al goed contact met de wijkbewoners. Met name met de eerste bouwers van Westwaard heeft hij contact en er is ook een Westwaardgroepsapp. Hierin worden de laatste nieuwtjes uitgewisseld.